13 december: Lichtjesavond op Moscowa

Op vrijdag 13 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 uur en 19.30 uur een Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en medewerkers van de Eusebiusparochie en is bedoeld voor iedereen die een dierbare wil herdenken. Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels. Nabestaanden kunnen een kaarsje - dat ze bij aankomst ontvangen - plaatsen en een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers zorgen voor sfeervolle muziek.

Coöperatie DELA en Kramer verzorgen in de Lindenzaal elk half uur een lezing waarin stil wordt gestaan bij verloren dierbaren. Deze lezingen, met als thema ‘Liefde’, worden gegeven door gast-spreker Leo van den Hazelkamp. Een harpiste begeleidt de gastspreker. Er zijn diverse uitvaartvoorgangers van de Eusebiusparochie aanwezig en er is een ‘gedichtenpad’. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en ook aan kinderen is gedacht. Iedereen is van harte welkom.

Herinneringen levend houden
Moscowa, coöperatie DELA, Kramer en de Eusebiusparochie willen met de Lichtjesavond mensen helpen herinneringen levend te houden. André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa: “Zo tegen het einde van het jaar denken mensen vaak meer aan hun overleden naasten. Door de gelegenheid te bieden samen te gedenken, met kaarslicht en sfeervolle muziek, hopen wij met onze Lichtjesavond troost te bieden. We hebben de afgelopen jaren ook zeker gemerkt dat die behoefte er is, en ondanks verdriet is zo’n herdenkingsavond heel warm en bijzonder.”
 

Terug