Avondwandeling door historisch gedenkpark op 29 mei


In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa op 29 mei vanaf 19.00 uur een avondwandeling. Deskundige gidsen begeleiden de deelnemers over het historische deel van de begraafplaats. Startpunt van de wandeling is Theehuis Moscowa. Iedereen is van harte welkom.

Unieke geschiedenis
Het uitgestrekte gedenkpark herbergt talloze bijzondere monumenten. “Achter veel van de oudere monumenten zit een verhaal”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa en tevens gids van de wandeling. “Vaak zijn de verhalen ook echt tekenend voor de tijd, zoals het verhaal van een verzetsstrijder tijdens de tweede wereldoorlog, of dat van de hiërarchie van de priestergraven rondom het grote kruis. En wat niet veel mensen weten, is dat ook de natuur al ruim 100 jaar met de begraafplaats meegroeit. Zo zijn er bepaalde karakteristieke mossen die de eigenlijk heel veel zeggen over de historie van het park. Het wordt een mooie ontdekkingstocht!”

Week van de Begraafplaats
De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 28 mei t/m 5 juni voor het derde jaar georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Moscowa is dan ook trots om bij de mooiste begraafplaatsen van Europa te horen. Naast Moscowa zijn andere leden onder andere Westerveld in Driehuis, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Terug