Bettine Vriesekoop 'op' Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld

Op 11 juni wordt het jaarlijkse Concerto in Memoriam in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld gehouden.

Behalve een muzikale invulling door de zangvereniging ‘Mastreechter Staar’ en componist/pianist Laurens van Rooyen zal dit jaar Bettine Vriesekoop een woord van troost spreken.

Bettine Vriesekoop heeft door tafeltennis nationale bekendheid gekregen. In 1992 behaalde zij bijvoorbeeld de Europese titel.

De laatste fase van haar sportcarrière kenmerkt zich door een geheel andere instelling. De periode staat meer in het teken van rouwverwerking dan van prestaties. Het tafeltennis heeft haar de mogelijkheid gegeven het plotselinge overlijden van haar partner, Hans van Wissen, te verwerken. De sport gaf haar de structuur en troost om zichzelf weer te vinden. Op 40-jarige leeftijd weet zij alsnog Nederlands kampioene te worden en de Europa Cup voor clubkampioenen te winnen.

Tegenwoordig is Bettine Vriesekoop actief als tv-programmamaakster en journaliste. Binnenkort wordt zij correspondent voor het NRC Handelsblad in China. Op het Concerto zal zij, uit eigen ervaring, spreken over het omgaan met verlies.

Het programma begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.bc-westerveld.nl.

Terug