Bijna 6000 bezoekers Concerto in Memoriam

Het Concerto in Memoriam 2007 - op 10 juni in het gedenkpark van Westerveld - werd ook dit jaar weer drukbezocht. Gezamenlijk, maar toch op een persoonlijke wijze, herdachten zo’n 5.800 mensen hun overleden dierbaren in deze mooie en rustieke omgeving. De bezoekers werden welkom geheten door de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. Wilt u het welkomstwoord lezen, klik dan hier.

Muzikaal programma
Na de positieve reacties van vorig jaar werd ook dit jaar het muzikale programma verzorgd door de wereldberoemde Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’. Na prachtige uitvoeringen van onder andere het ‘Kyrie’ van Gounod, ‘Landerkennung’ van Grieg en ‘A Toi la Gloire’ van Händel kreeg de Staar na afloop een staande ovatie.

KRO
Het Concerto in Memoriam krijgt steeds meer nationale bekendheid. Dit jaar was de KRO aanwezig, die niet alleen opnamen maakte, maar ook kaarsjes uitdeelde met de tekst ‘Vergeten is ballingschap, herinnering is bevrijding’. Een citaat dat televisiepresentator Wilfred Kemp in zijn indrukwekkende en persoonlijke woord van troost later toelichtte. Wilt u het woord van troost nalezen, klik dan hier.

2008
Na het eerste Concerto in Memoriam (in 1994) bleek al uit de enorme belangstelling en positieve reacties dat dit herdenkingsconcert aan een belangrijke behoefte voldoet. En ook dit jaar bleek weer dat veel mensen dit een uitstekende gelegenheid vinden om hun overleden dierbaren te gedenken. Voor Westerveld is dat de een aanmoediging om deze bijzondere traditie voort te zetten. In 2008 wordt het Concerto in Memoriam gehouden op zondag 8 juni.

Zie voor meer informatie: www.bc-westerveld.nl

Terug