Bijzondere bomenwandeling door gedenkpark Moscowa

Op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) wordt in Europa al jaren een ‘Week van de Begraafplaats’ georganiseerd, dit jaar voor het eerst ook in ons land (31 mei t/m 8 juni). Als tweede begraafplaats in Nederland die tot de prestigieuze ASCE mocht toetreden, organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa op zondag 8 juni een bijzondere bomenwandeling door het gedenkpark. De wandeling, onder leiding van deskundige gidsen, begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De route leidt langs bijzondere bomen en natuur, maar ook komen unieke graven en monumenten aan bod. Iedereen is van harte welkom. 

260 boomsoorten 
De rijke en gevarieerde natuur van het uitgestrekte gedenkpark maakt deze wandeling uniek. Maar liefst 260 soorten bomen sieren het park, waaronder een aantal zeer bijzondere zoals de Zakdoekenboom bijvoorbeeld, die zelden voorkomt in Nederland, en de Doodsbeenderenboom. Ook naaldbomen als de Mammoetboom (ook wel bekend als Sequoia) en Moerascipres groeien tussen en naast de graven. Professionele gidsen van de IVN (een landelijke organisatie die mensen lokaal bij de natuur betrekt) en medewerkers van Moscowa begeleiden de rondleiding.

ASCE 
Moscowa is uniek, niet alleen als laatste rustplaats maar ook als natuurpark. Deze echte Arnhemse begraafplaats herbergt veel families die nauw verbonden zijn met de stad, zoals burgemeesters en andere hoogwaardigheidsbekleders. En ook op (kunst)historisch gebied is Moscowa de moeite van een bezoek meer dan waard. Er zijn bijzondere monumenten en graftombes van verschillende materialen en met rijke symboliek. Niet vreemd dus dat Moscowa in 2012 mocht toetreden tot de ASCE. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Andere leden zijn onder andere het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Terug