Bijzondere wandelingen en onthulling monument tijdens Open Dag Moscowa 2011

Begraafplaats & Crematorium Moscowa organiseerde op 29 mei 2011 een Open Dag. De animo was groot, bijna 500 bezoekers kwamen een kijkje achter de schermen nemen. Ook de onthulling van het monument van de Arnhemse schrijver Gerard Keller kreeg veel positieve reacties.

Er werden rondleidingen gegeven door gidsen van de IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) en medewerkers van Moscowa. Tijdens de wandelingen werd uitgebreid verteld over de grote diversiteit aan planten en bomen in het gedenkpark. Ook kwamen uiteraard de bijzondere grafmonumenten uit heden en verleden aan bod. Deelnemers aan de wandelingen waren enthousiast; de combinatie van natuur en begraafpark sprak erg aan.

Bijna alle ruimtes konden tijdens de Open Dag worden bezocht. Zo was er veel interesse voor de speciale Info & Nazorgruimte, waar men urnen, monumenten en sieraden kon bekijken en natuurlijk antwoorden kon krijgen op alle vragen. Maar ook de onlangs vernieuwde crematieruimte kon op veel bezoekers rekenen. Niet alleen is de oven vervangen, maar ook de crematieruimte zelf kreeg een ‘facelift’ om de ruimte toegankelijker te maken. voor familie die de overledene naar de crematieruimte willen begeleiden – iets dat tegenwoordig steeds vaker een wens van de nabestaanden is.

In de middag werd het monument van de Arnhemse schrijver en hoofdredacteur van de Arnhemse Courant Gerard Keller onthuld (1829 – 1899). Vooraf werd door de bekende literatuurhistoricus Nop Maas een lezing uit en over Keller’s werk gedaan. Keller heeft Arnhem als echte liberale hoofdredacteur vele jaren gediend, maar stond vooral ook bekend als aardige, bescheiden man. De vele genodigden waren onder de indruk van dit initiatief.

Voor kinderen was een speciaal programma met verhalen en muziek.

Onderstaand een impressie: 

Terug