Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op 10 juni

Op zondag 10 juni om 14.00 uur organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld - net als Moscowa onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - het jaarlijkse Concerto in Memoriam. Het concert wordt gehouden in het monumentale gedenkpark en is vrij toegankelijk. Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.

Westlands Mannenkoor
Het (muzikale) programma wordt elke jaar zorgvuldig samengesteld en bestaat naast The Last Post uit - vaak klassieke - muziek en een Woord van Troost. Op 10 juni verzorgt het internationaal bekende Westlands Mannenkoor de muzikale invulling. Het koor brengt het Ave Verum van Mozart, Die Nacht van Schubert en het Pelgrimskoor uit de opera Tannhäuser ten gehoor. Daarnaast zingen de mannen meer populaire stukken als Hallelujah van Leonard Cohen, Morning has broken van Cat Stevens, Hey Jude van The Beatles en Zing, vecht, huil, bid van Ramses Shaffy.

Woord van Troost
De heer Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, spreekt dit jaar het Woord van Troost. Bas Eenhoorn kwam het laatste jaar veelvuldig in de publiciteit naar aanleiding van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in zijn gemeente.Hij schreef hierover ook het boek ‘Drie minuten’, waarin hij een gedetailleerd overzicht geeft van zijn optreden, doelen, gedachten, ervaringen en emoties rondom de schietpartij.

Wij hopen u op 10 juni te mogen ontvangen.

Terug