Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op 5 juni

    Op zondag 5 juni om 14.00 uur wordt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld - net als Begraafplaats & Crematorium Moscowa onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - het jaarlijkse Concerto in Memoriam gehouden. Het concert - dat ieder jaar weer meer bezoekers trekt - is vrij toegankelijk; Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.

Holland Symfonia
Het (muzikale) programma wordt elk jaar zorgvuldig samengesteld. Naast The Last Post en een Woord van Troost wordt een aantal – vaak klassieke – muziekstukken uitgevoerd. De muzikale invulling wordt dit jaar verzorgd door het internationaal bekende Holland Symfonia. Dit gerenommeerde orkest is de vaste partner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Het orkest geniet onder meer bekendheid van de Amsterdamse Uitmarkt waar het traditiegetrouw op zaterdagavond een live uitgezonden concert verzorgt. Tijdens het concerto zal Holland Symfonia een vioolconcert van Felix Mendelssohn met soliste Isabelle van Keulen ten gehore brengen. Isabelle van Keulen heeft als (alt)violiste op de grote concertpodia in de hele wereld gestaan en heeft diverse solo-cd’s uitgebracht. Ook wordt het Sinfonia da Requiem van Benjamin Britten uitgevoerd.

Jan Terlouw
Dit jaar wordt het Woord van Troost gesproken door Jan Terlouw. Na jarenlang wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan, wilde hij in 1970 andere dingen gaan doen. Hij werd schrijver en politicus. Als fractievoorzitter trok hij D66 uit een diep dal en werd minister van Economische zaken in het tweede en derde kabinet-van Agt. Ook schreef hij (kinder)boeken waaronder ‘klassiekers’ als Koning van Katoren, Briefgeheim en Oorlogswinter.

Voor meer informatie: www.bc-westerveld.nl

Terug