Drukbezochte wandelingen op Moscowa

Op zondag 28 en woensdag 31 mei organiseerde Begraafplaats & Crematorium Moscowa twee wandelingen. De vele enthousiaste wandelaars liepen onder begeleiding van een deskundige gids door het gedenkpark, waar ze meer te weten kwamen over de historie van het park en alle planten en dieren die op Moscowa voorkomen.

Prachtige natuur
Nadat op 28 mei om 14.00 uur een nieuw insectenhotel werd geopend ging de natuurwandeling van start. De wandelaars waren getuige van de prachtige natuur van Moscowa, met de mooie borders en daarbij soms al eeuwenoude bomen. En natuurlijk hadden ook de dieren een belangrijke rol: “We zagen een bewoond spechtennest en een spreeuwennest op een hele bijzondere plek. Mooi om te zien dat zoveel vogels en andere dieren Moscowa opzoeken. Het is ook zo prachtig groen en wijds!”, aldus één van de bezoekers. Na afloop ging de groep naar het Theehuis, waar op het zonnige terras nog wat werd gedronken.

Veel belangstelling voor historie
Op 31 mei stond de wandeling in het teken van de historie en de verhalen achter (moderne en oude) monumenten. Ook voor deze rondleiding - die ’s avonds plaatsvond - waren veel belangstellen. “De wandeling liep enorm uit, omdat veel mensen vragen hadden over de monumenten. Dat kwam ook door de bijzondere verhalen die onze gids vertelde. Je krijgt zo een heel ander beeld van een begraafplaats”, vertelde een wandelaar na afloop.

Terug