Gedenkwaardige Lichtjesavond

Op vrijdag 16 december 2011 organiseerde Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) samen met DELA Uitvaartverzorging, Uitvaartverzorging Kramer én een groot aantal vrijwilligers van de Eusebiusparochie een ‘Lichtjesavond’ voor iedereen die een dierbare wilde herdenken. Meer dan duizend mensen bezochten de bijzondere herdenkingsavond, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd.

Wensen
De begraafplaats was sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Nabestaanden ontvingen kaarsjes die zij op de graven en bij de diverse herdenkingsplekken konden plaatsen als herinnering aan hun dierbaren. Voor kinderen waren er speciale felgekleurde lampionnen, die behalve licht ook een speelse sfeer gaven. Buiten werd soep, koffie en thee geschonken en elk half uur werd op een centrale plek een wensballon - een miniatuur heteluchtballon - opgelaten, onder begeleiding van doedelzakmuziek. Op deze plek, op het monumentale gedeelte van de begraafplaats, stond ook een aantal ‘wensbomen’. Bezoekers konden hun speciale wensen op een stervormig kaartje schrijven en dat in de bomen hangen.

Positieve reacties
Moscowa, DELA en Kramer organiseerden de ‘Lichtjesavond’ om herinneringen levend te houden en nabestaanden te helpen de draad van het leven weer op te pakken. De reacties van de bezoekers waren positief. Het op een sfeervolle manier gezamenlijk en toch individueel herdenken was voor veel mensen een hele mooie en vooral gedenkwaardige ervaring.

Terug