Gedichten in Theehuis Moscowa op 5 juni

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa op 5 juni een bijzondere middag in Theehuis Moscowa. De Arnhemse dichteres Maria Hilligehekken draagt van 14.00 tot 16.00 uur op persoonlijke en geheel eigen wijze gedichten voor. Iedereen is van harte welkom.

Week van de Begraafplaats
De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 28 mei t/m 5 juni voor het derde jaar georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Moscowa is dan ook trots om bij de mooiste begraafplaatsen van Europa te horen. Naast Moscowa zijn andere leden onder andere Westerveld in Driehuis, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Theehuis Moscowa
In het uitgestrekte gedenkpark van Moscowa bevindt zich Theehuis Moscowa. Deze voormalige beheerderswoning is zeven dagen per week van 10.00 – 17.00 uur geopend voor bezoekers die iets willen eten en drinken, of een bloemetje willen kopen voor op een graf van een dierbare. Ook is de bijzondere gids ‘Wandelen op Moscowa’ er te verkrijgen, inclusief een plattegrond van het gehele gedenkpark. 

Terug