Herdenkingswandeling op Moscowa op 18 september

In het kader van ‘Gelderland Herdenkt 75 jaar vrijheid’ organiseerde Gedenkpark Moscowa op 18 september een herdenkingswandeling. Tijdens de wandeling werd stilgestaan bij graven van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De wandeling voerde langs graven van burgers uit het verzet, burgerslachtoffers en diverse oorlogsmonumenten. 

Een enthousiaste groep wandelde door het prachtige park. Doordat veel deelnemers zelf ook veel wisten van de graven en overledenen werd het een hele interactieve tocht. 

Oorlogsgeschiedenis op Moscowa 
Vanwege de natuur en historie leent het gedenkpark zich uitstekend voor een wandeling. “Achter de historische monumenten schuilen namelijk prachtige verhalen, die het waard blijven om te vertellen”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Bijvoorbeeld over slachtoffers van de tweede wereldoorlog. In die periode is op en rondom Moscowa veel gebeurd, en dat is in het park nog steeds goed te zien.”

75 jaar vrijheid
In 2019 en 2020 herdenkt Gelderland de oorlog en viert 75 jaar vrijheid. Met allerlei activiteiten, zoals tentoonstellingen, shows en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en nog veel meer wordt stilgestaan bij de oorlog en wordt gevierd dat de Gelderlanders samen 75 jaar in vrijheid leven. Kijk op https://www.gelderlandherdenkt.nl/ voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Terug