Het afscheid van uw dierbare en het coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich. De ingrijpende maatregelen die getroffen worden om besmetting te voorkomen, hebben een enorme impact. Ook op uitvaartplechtigheden. Het spreekt voor zich dat wij ons houden aan alle maatregelen en richtlijnen vanuit de overheid, het RIVM en brancheorganisaties.

De gevolgen voor onze dienstverlening zijn enorm:

  • Bij plechtigheden mogen maximaal dertig personen aanwezig zijn
  • Catering mogen wij niet aanbieden
  • Iedereen wordt verzocht tenminste 1,5 meter afstand van elkaar te nemen

Al onze medewerkers zijn op de hoogte van de risico’s van het virus en zullen de maatregelen om verspreiding te voorkomen strikt naleven in het belang van iedereen.

Samen zoeken naar mogelijkheden…
“We hebben er geen woorden voor, het is verschrikkelijk dat bij een definitief afscheid - juist hét moment om met familie en vrienden sámen te gedenken - deze maatregelen noodzakelijk zijn”, zegt André Kruijmer, locatiemanager van Begraafplaats & Crematorium Moscowa. “We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om te zorgen dat het afscheid op een zo goed mogelijke manier kan plaatsvinden. We begrijpen dat dit extra pijnlijk is voor de families en zullen het samen met hen moeten doen. Daarom willen we de volgende mogelijkheden onder de aandacht brengen.”

Bijwonen van de plechtigheid via internet
In onze aula's is het mogelijk om de plechtigheid via internet live bij te wonen. Hierdoor is het voor iedereen als het ware toch mogelijk aanwezig te zijn. In verband met de privacy is het wel van belang dat wij hiervoor (via uw uitvaartondernemer) schriftelijk toestemming ontvangen. Meer informatie.

Herdenkingsplechtigheid op een later moment
Afscheid nemen van een dierbare zónder dat daar hun familie en vrienden bij mogen zijn, is extra verdrietig. Het is daarom goed te weten dat het mogelijk is om het afscheid in beperkte kring als het ware los te koppelen van een herdenkingsplechtigheid op een later moment. De invulling daarvan kan dan persoonlijk worden ingevuld met bijvoorbeeld een video over de overledene en een condoleance na afloop.

Heeft u vragen?
Wilt u meer weten of heeft u bijvoorbeeld een specifieke vraag over de uitvaart, laat die dan in eerste instantie alstublieft weten aan ‘uw’ uitvaartondernemer.

Heeft u een vraag aan ons, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 026 445 63 47 en/of info@moscowa.nl. U kunt ervan overtuigd zijn dat wij er alles aan zullen doen om ook in deze onvoorspelbare tijden de best mogelijke manier te vinden om invulling aan het afscheid te geven.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Algemene richtlijnen

Om alles in het werk te stellen de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen is het van belang om er samen voortdurend op te letten dat wij hygiënisch en veilig met elkaar om gaan:

  • regelmatig handen wassen met zeep of het gebruik van desinfecterende gel
  • hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • geen handen schudden
  • vermijden lichamelijk contact
  • gebruik van papieren zakdoekjes
  • Indien u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het corona virus dan wordt u dringend verzocht om thuis te blijven.

Uiteraard treffen ook al onze medewerkers alle nodige voorzorgsmaatregelen.

Mochten er aanvullende maatregelen komen, dan zullen we u hierover nader informeren.

Terug