Lichtjesavond 16 december

Op vrijdag 16 december 2011 organiseert Moscowa samen met DELA Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging Kramer een lichtjesavond voor iedereen die een dierbare wil herdenken. Tussen 18.00 uur en 20.00 uur is de begraafplaats sfeervol verlicht met kaarsen en honderden fakkels. Nabestaanden kunnen kaarsjes - die tijdens de Lichtjesavond worden uitgedeeld - op de graven en bij de diverse herdenkingsplekken plaatsen als herinnering aan hun dierbaren, terwijl het Binnenstadskoor en verschillende muzikanten zorgen voor mooie, passende achtergrondmuziek.

Herinneringen levend houden
Moscowa, DELA en Kramer vinden het belangrijk om herinneringen levend te houden en nabestaanden te helpen de draad van het leven weer op te pakken. André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa: “Tegen het einde van het jaar denken mensen vaak meer aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is in deze periode dan ook extra groot. Door de feestdagen en de korte, donkere dagen is het echter juist lastiger om het graf te bezoeken. Wij hopen op deze manier troost te bieden, met licht van kaarsen en mooie muziek in dit moeilijke jaargetijde.”

Diverse activiteiten
In de uitvaartcentra van Kramer en DELA worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er een stand van boekhandel Jansen & de Feijter met boeken over rouw en verlies. Ook is de Stichting Welzijn Ouderen Arnhem aanwezig met voorlichting over hoe zo lang mogelijk actief en zelfstandig te kunnen blijven genieten van het ouder worden. Bij Kramer wordt een kort verhaal voorgedragen over het omgaan met verlies en bij DELA kunt u luisteren naar live muziek. Diverse uitvaartvoorgangers van de Eusebius parochie zullen op Moscowa aanwezig zijn.

Voor koffie en thee op de diverse locaties wordt gezorgd en ook aan kinderen is gedacht. Iedereen is van harte welkom.
 

Terug