Lichtjesavond op Moscowa - 11 december 2015

Op vrijdag 11 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Begraafplaats & Crematorium Moscowa organiseert deze avond samen met Coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer en medewerkers van de Eusebiusparochie. Tijdens de Lichtjesavond is iedereen welkom om een geliefde te herdenken. Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels. Nabestaanden ontvangen bij aankomst een kaarsje en kunnen een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers verzorgen sfeervolle muziek.

In de Lindenzaal verzorgt harpiste Nanja Bakker sfeervolle muziek. Hier worden ook gedichten voorgedragen. Tevens kunnen bezoekers die daar behoefte aan hebben in deze aula terecht voor momenten van stilte. Er zijn in het gedenkpark diverse voorgangers van de Eusebiusparochie aanwezig en er is een ‘gedichtenpad’. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en ook aan kinderen is gedacht. Iedereen is van harte welkom.

Herinneringen levend houden
Met de Lichtjesavond willen we mensen helpen herinneringen levend te houden. André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa: “Door samen te gedenken hopen wij troost te kunnen bieden. We organiseren deze avond nu voor de vijfde keer en we merken dat het aan een behoefte voldoet. De Lichtjesavond is, ondanks het gemis en verdriet, een hele warme avond.” 

Terug