Medewerkers Moscowa naar ‘Moordwijven’

Op 21 en 22 juli 2007 zijn ‘op’ Moscowa opnamen gemaakt voor de film ‘Moordwijven’ van regisseur Dick Maas. Voor de medewerkers van Moscowa waren deze opnamedagen erg bijzonder om mee te maken. Van ’s ochtends zes tot ’s nachts twaalf uur was het terrein overspoeld met acteurs, figuranten en technici. Camera’s, lampen en geluidsapparatuur maakten het plaatje compleet. De filmcrew was erg tevreden over de gang van zaken gedurende de twee hectische dagen.

Om te bedanken voor de service en goede organisatie kregen medewerkers van Moscowa een vrijkaartje voor de film. Op 13 januari werd na een goed diner het Rembrandttheater in Arnhem bezocht. Volgens de medewerkers was de film erg grappig en af en toe zelfs spannend. Moscowa werd goed in beeld gebracht; de oprijlaan, koffiekamers, binnentuin en het begraafpark kwamen mooi tot hun recht. Het meest bijzonder waren de beelden van een dienst in één van de aula’s. Door het glas in lood en de belichting is dit een prachtige scène geworden.

Moordwijven is een ‘zwarte komedie’ over drie verveelde miljonairsvrouwen die een huurmoordenaar inschakelen voor de echtgenoot van één van de drie (Kitty). Het vermoeden bestaat dat deze man vreemd gaat. Omdat ze van de alimentatie alleen uiteraard niet rond kan komen, besluit Kitty samen met haar vriendinnen dat er maar één oplossing is: ze moeten hem uit te weg ruimen.

De film heeft ondertussen al 150.000 bezoekers mogen ontvangen, goed voor een bekroning met ‘de Gouden Film’.  Kijk voor meer informatie op www.moordwijvendefilm.nl

Terug