Moscowa organiseert ‘historische’ Open Dag op 5 april

Op zaterdag 5 april opent Begraafplaats & Crematorium Moscowa haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie plaatsvond. 

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een rondwandeling maken door het natuurrijke gedenkpark. Medewerkers van Moscowa beantwoorden al uw vragen. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Theatervoorstelling
Om 11.30, 13.00 en 14.30 uur verzorgt Theater Aveu de voorstelling ‘Ook zonder jou’, een toneelstuk over hoe om te gaan met verlies. Ook ervaart u hoe een crematiestoet er 100 jaar geleden uitzag. 

Historie
In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat te laten zien wordt op 5 april door tal van crematoria een Open Dag georganiseerd.

 

Terug