Opnamen Ode aan onze Doden op Moscowa

Half september zijn ‘op’ Moscowa opnamen gemaakt voor Ode aan onze Doden, een televisieserie van Omroep Gelderland. De serie gaat over bekende en minder bekende overledenen die begraven of gecremeerd zijn op Begraafplaats & Crematorium Moscowa.

Aan de hand van verhalen van familieleden werden bijzondere graven gefilmd. Zo wordt bij het graf van ‘Ome Joop’ door zijn zoon een verhaal verteld over diens fietstoertochten. ‘Ome’ Joop Legerstee verzorgde de eerste tocht net na de tweede oorlog, speciaal voor kinderen die niets meer hadden. Ome Joop’s Tour werd dit jaar voor de 60ste keer georganiseerd.

Ook Alex van Hoof vertelt bij het graf van zijn vader Antoon van Hoof over Burgers’ Zoo; een echt familiebedrijf. Antoon van Hoof volgde in 1958 zijn vader op als directeur van het dierenpark en werd populair door zijn hervormingen. Hij wilde de dierenwereld op kleine schaal nabouwen en ontwikkelde ecologische landschappen, waarin verschillende dierensoorten samenleefden. Antoon was ook te zien als presentator van het tv-programma ‘Ja natuurlijk. Sinds 2004 is Alex van Hoof directeur van Burgers’ Zoo.

Ode aan onze Doden wordt op 26 oktober uitgezonden.


Terug