Samen herdenken tijdens bijzondere lichtjesavond Moscowa

Ruim 2500 mensen bezochten de indrukwekkende herdenkingsavond, die vrijdag 13 december voor de derde keer op Begraafplaats & Crematorium Moscowa werd georganiseerd. Het gedenkpark was prachtig verlicht met kaarsen, vuurkorven en fakkels. Nabestaanden konden kaarsjes plaatsen of een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Ook was er een ‘gedichtenpad’. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers zorgden voor sfeervolle muziek.

Prachtige lezing
De doedelzakspelers namen de mensen mee naar de herdenkingsboom, waar ook wensballonnen werden opgelaten. Coöperatie DELA en Kramer verzorgen in de Lindenzaal elk half uur een lezing met als thema ‘Liefde’, waarbij stil werd gestaan bij verloren dierbaren. Veel mensen bezochten een van deze lezingen, gegeven door gastspreker Leo van den Hazelkamp. Bezoekers waren geraakt door de lezing. “Het was prachtig, het ontroerde mij” was een reactie.

Indrukwekkende lucht

Speciaal voor kinderen waren er felgekleurde lampionnen, die behalve licht ook een speelse sfeer gaven.

Aan het einde van de lichtjesavond verschenen honderden lichtgevende ballonnen in de lucht; dit gaf een mooi uitzicht en maakte veel indruk op de bezoekers.


 

 

 


 

Terug