Sfeervolle avondwandeling op Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa organiseerde op donderdag 4 juni - tijdens de landelijke Week van de Begraafplaats - een avondwandeling door het gedenkpark. Ruim zestig wandelaars werden onder leiding van deskundige gidsen langs bijzondere bomen en natuur, unieke monumenten en graven van bekende Arnhemmers geleid. De wandeling begon bij het Theehuis Moscowa (link naar bericht opening), dat de dag ervoor officieel geopend was. De reacties waren erg positief; bezoekers vonden het bijzonder de begraafplaats eens - letterlijk en figuurlijk - in een ander licht te zien.

Wandelen op Moscowa
Niet alleen als echte Arnhemse begraafplaats, maar ook op natuur- en (kunst) historisch gebied is Moscowa de moeite van een bezoek meer dan waard. Voor veel mensen is het gedenkpark een geliefd wandelgebied. Een historisch park herbergt ook veel bijzonderheden en verhalen. Om deze in beeld te brengen, zijn in het park recent twintig informatieborden geplaatst en is de gids ‘Wandelen op Moscowa’ samengesteld. Dit boekje, dat verkrijgbaar is in het Theehuis Moscowa, leidt bezoekers langs tal van bijzondere monumenten en prachtige plekken. 

Week van de Begraafplaats
De wandeling werd georganiseerd in het kader van de Week van de Begraafplaats (30 mei t/m 7 juni), die op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) al jaren in Europa wordt georganiseerd. Tijdens deze week is het boekje Wandelen op Moscowa voor een speciale prijs verkrijgbaar. U bent van harte welkom om met het boekje zelf op ‘ontdekkingstocht’ te gaan.

Terug