Sfeervolle Lichtjesavond Moscowa

Op vrijdag 12 december vond in Gedenkpark Moscowa de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Ruim 2700 mensen trotseerden de regen en bezochten het prachtig verlichte gedenkpark. Nabestaanden konden kaarsjes plaatsen of een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Ook was er een ‘gedichtenpad’. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers zorgden voor sfeervolle muziek.

Persoonlijke lezing
Coöperatie DELA en Kramer verzorgen in de Lindenzaal elk half uur een lezing door gastspreker Leo van den Hazelkamp. Hij is uitvaartverzorger en las eigen verhalen en gedichten voor, gebaseerd op ervaringen en gesprekken met nabestaanden. Een harpiste begeleidde de voordracht. Bezoekers waren erg onder de indruk van de woorden van Leo.

Warm oranje
Speciaal voor kinderen waren er oranje lampionnen. En aangezien er veel kinderen meekwamen, zorgden al die lampionnen voor een warme en speelse sfeer in het gedenkpark. “Bijzonder om te zien dat er zoveel verschillende mensen komen. Ouderen, maar ook veel gezinnen met kinderen. Zo’n herdenkingsavond is echt voor iedereen”, aldus een bezoeker.

Terug