Veel belangstelling Open Dag

De Open Dag die Begraafplaats & Crematorium Moscowa op 22 april organiseerde, was met een groot aantal bezoekers en veel positieve reacties een succes. Zo’n zeshonderd mensen waren naar Moscowa gekomen voor een kijkje achter de schermen en om zich uitgebreid te laten informeren over de mogelijkheden.

Naast het grote aantal rondleidingen dat door de gebouwen en over het terrein gegeven werden, konden bezoekers met eigen ogen zien hoe bijvoorbeeld urnen en assieraden gemaakt werden. Ook was er een rouwkoets aanwezig en gaf de Stichting achter de Regenboog - die kinderen en jongeren ondersteunt bij de verwerking van het overlijden van een dierbare - informatie. Cartografisch tekenaar Ben Speijdel, die momenteel bezig is met een boek over Moscowa, had verschillende pagina’s van zijn nieuwe boek bij zich en ook daarop werd erg goed gereageerd.

Speciaal voor kinderen was er tijdens de Open Dag een speurtocht door het crematorium. Deze speurtocht werd georganiseerd door de Stichting Iriza. Na een kort filmpje - over ‘Pieter en het treintje naar de sterren’ dat door de Stichting zelf is geschreven - konden de kinderen met hun ouders op zoek naar tien sterren die in het gebouw en op het terrein opgehangen waren. Bij elke ster stond een vraag en/of opdracht waardoor de kinderen spelenderwijs informatie verstrekt werd over de dood, de begraafplaats en het crematorium.

Vanuit de pers was er voor de speurtocht veel belangstelling. Zo maakte TV Gelderland een reportage was ook het RTL4-programma ‘Vier in het Land’ aanwezig.


Terug