Veel bezoekers tijdens gedenkwaardige Lichtjesavond Moscowa

Op vrijdag 14 december 2012 organiseerde Begraafplaats & Crematorium Moscowa samen met DELA Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging Kramer een Lichtjesavond voor iedereen die een dierbare wilde herdenken. Ruim 1400 mensen bezochten de herdenkingsavond, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd.  

Kaarsjes en fakkels
Het gedenkpark was sfeervol verlicht met kaarsen en honderden fakkels. De bezoekers kregen kaarsjes, die ze op de graven en bij de diverse herdenkingsplekken konden plaatsen. Het Binnenstadskoor en verschillende muzikanten zorgden voor passende achtergrondmuziek. Ieder half uur werd op een centrale plek een wensballon - een miniatuur heteluchtballon - opgelaten, onder begeleiding van bijzondere doedelzakmuziek. Speciaal voor kinderen waren er felgekleurde lampionnen, die behalve licht ook een speelse sfeer gaven.

Herinneringen levend houden
“Moscowa, Kramer en DELA organiseren de Lichtjesavond om herinneringen levend te houden en nabestaanden te helpen de draad van het leven weer op te pakken”, zegt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa.“

 

Terug