Veel vogelsoorten tijdens wandeling op Moscowa

Op zaterdag 20 april vond op Moscowa in de vroege ochtend een vogelwandeling plaats. Bezoekers wandelden met verrekijkers en vogelboekjes door het gedenkpark, op zoek naar de vele vogelsoorten van het gedenkpark.

De vogelspotters liepen onder leiding van John - een vogeldeskundige van de gemeente Arnhem - door het park. Bij de boom waar bosuilen zich vaak in verschuilen vonden de wandelaars een aantal uilenballen. John liet foto’s zien van de jonge uilen die onlangs op Moscowa door kraaien uit hun nest zijn gegooid. De uilen zijn door de gemeente op het nest teruggeplaatst.

Tijdens de wandeling zijn onder andere de groenlinge, vlaamse gaai, de sperwer, de heggemus en het goudhaantje gezien. “De wandeling was fantastisch, zoveel vogelsoorten!”, aldus een van de wandelaars. “We zagen zelfs een prachtige roofvogel, waarvan we denken dat het de zeldzame rode wouw was. Echt heel bijzonder.”

In het najaar organiseert Moscowa weer een vogelwandeling, in de avond. Er zijn dan weer hele andere vogelsoorten te spotten. We houden u op de hoogte.

Terug