Wandelen tijdens Open Monumentendag 11-12 september

In het kader van de landelijke Open Monumentendagen op 11 en 12 september, met dit jaar als thema ‘mijn monument is jouw monument’, biedt Begraafplaats & Crematorium Moscowa een speciale wandeling in het natuurrijke gedenkpark.

Verschillende culturen
Dit jaar is het thema van Open Monumentendag Inclusiviteit; een thema dat uitstekend past bij Moscowa. “Van oorsprong heeft Moscowa een Katholiek en een Algemeen gedeelte”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is daar ook een Islamitisch gedeelte aan toegevoegd. Maar ook andere culturen hebben hun weg naar Moscowa gevonden. De diversiteit hierin is een goede afspiegeling van de Arnhemse gemeenschap”.

De verzameling van bijzondere monumenten op Moscowa is heel divers en de moeite waard om te bezoeken. “Onze speciale wandelroute leidt langs een aantal van deze bijzondere monumenten”. De wandeling is heel geschikt om alleen of met een klein groepje te doen. De plattegrond is te verkrijgen in het Theehuis.

Theehuis Moscowa is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Open Monumentendag
Elk jaar in het gehele tweede weekend van september zijn tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten gratis toegankelijk voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

www.openmonumentendag.nl

Terug