Wandelingen op Moscowa tijdens Week van de Begraafplaats

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats – met dit jaar als thema ‘Tussen kunst en kist’ - organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa een aantal bijzondere wandelingen. Op 26 mei vindt er vanaf 14.00 uur een wandeling plaats met als thema ‘Kunst op de begraafplaats’. Op 31 mei (19.00 uur) en 3 juni (14.30 uur) organiseert Moscowa in samenwerking met het IVN natuurwandelingen. Startpunt van de wandelingen is Theehuis Moscowa. Iedereen is van harte welkom.

Kunstig gedenkpark
Het park van Moscowa herbergt gedenktekens van een groot aantal kunstenaars, waaronder Ans van Haersholte, Martha Wajiop, Gerrie Grijssen, Giuseppe Lamers, Ruth Houkes, Karin van Ommeren, Huub Kortekaas, Lyda Dirkse, John Spek en nog vele anderen.

Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u op 26 mei door het prachtige natuurrijke gedenkpark. Onderweg komt u de vele kunstrichtingen tegen, zoals gemeentelijke monumenten en werken in de stijl van de Amsterdamse school, maar ook prachtige beeldhouwwerken.

IVN – vruchtbare samenwerking
Op 31 mei en 3 juni organiseert het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) samen met Moscowa twee natuurwandelingen. IVN gidsen wandelen met u door het park, waarbij u bijzondere bomen, heesters en planten ziet. In het park is een grote diversiteit aan insecten zoals vlinders, bijen en hommels. Daardoor kiezen ook de vogels om te broeden op Moscowa. Naast kleinere vogels zijn bijvoorbeeld de groene specht, uil en buizerd aanwezig. En zelfs vleermuizen huizen in de monumentale bomen van Moscowa.

“Moscowa is natuurlijk een gedenkpark”, vertelt Andre Kruijmer, locatiemanager van Begraafplaats & Crematorium Moscowa. “Maar behalve dat is het park als het ware ook een openluchtmuseum. De natuur is overweldigend en uniek, maar ook qua cultuur is Moscowa een bezoekje waard. Er zijn veel historische, maar ook moderne monumenten van verschillende kunstenaars die het bekijken waard zijn. De verhalen erachter maken ze nog mooier!”

Terug