Zondag 17 mei 2009: Open Dag Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg, Arnhem) organiseert op zondag 17 mei 2009 een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken met de hoogstaande dienstverlening en mogelijkheden. Voor kinderen is er een speciaal programma. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de Open Dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk en worden er rondleidingen gegeven. Bezoekers kunnen antwoord krijgen op al hun vragen. Zo kan men een kijkje nemen in de karakteristieke aula’s, de verschillende condoleanceruimtes, de crematieruimte en de toonzaal waar talloze urnen en assieraden te bekijken zijn. Verder tonen medewerkers van Moscowa de uitgebreide cateringmogelijkheden en ook de restauratie van vele unieke monumenten op de begraafplaats krijgt extra aandacht.

Programma voor kinderen
Tijdens de Open Dag organiseert stichting IRIZA - een stichting die het zich ten doel stelt om kinderen goed te begeleiden bij het verlies van een dierbare - een speciaal kinderprogramma. Er wordt een verhaal voorgelezen over de keuze voor cremeren of begraven, waarna kinderen met hun begeleiders een kistje kunnen versieren en een plechtigheid na kunnen spelen. Zo kunnen zij op een speelse manier meer informatie krijgen over de dood en begraven en cremeren.

Vrienden van het Park Moscowa
Op 17 mei kunnen bezoekers verder - hernieuwd - kennismaken met de Stichting Vrienden van het Park Moscowa. Deze stichting is opgericht om de mogelijkheden en de historie van het monumentale begraafpark zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen door middel van voorlichting, historisch onderzoek, rondleidingen en studiereizen. Ook wordt op de Open Dag het door Menno Potjer geschreven boek ‘Moscowa’ gepresenteerd. Deze uitgave van de Stichting Monuscript in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Park Moscowa maakt deel uit van de Arnhemse Monumentenreeks en gaat gedetailleerd in op de geschiedenis van Moscowa.

 

 

 

 

 

 

 

   

Terug