Gedenktekens

Gedenktekens zijn van alle tijden. Ook op Moscowa werden vanaf het prille begin de graven soms monumentaal uitgevoerd, vooral de graven van vooraanstaande families. In de loop der tijd kwamen er ook kunstwerken en unica, en niet altijd van steen.

Voor grafmonumenten op eigen graven gelden niet zo heel veel regels: de gebruikte materialen moeten duurzaam zijn en het milieu niet belasten en ze moeten passen in het monumentale uiterlijk en karakter van Moscowa. Deze laatste voorwaarde geldt niet voor de gehele begraafplaats, maar slechts voor de oude delen, die soms deels rijksmonument zijn.

Ook als u gekozen heeft voor crematie, zijn er tal van mogelijkheden voor een gedenkplek. Zo is er een centraal monument bij de strooivelden, waar nabestaanden bloemen kunnen leggen. En verspreid over het park zijn enkele speciale ‘in memoriam’ monumenten waar een persoonlijk naamplaatje van de overledene kan worden bevestigd. Urnen met asresten kunnen ook in een urnenmuur (columbarium) of zelfs in een speciaal urnengraf worden bijgezet. Dan is er toch, net als bij een ‘gewoon’ graf, een plek om naar terug te keren.

We vertellen u graag meer over de monumenten en gedenktekens, de mogelijkheden en restricties, alsmede over de benodigde vergunningen.