Gedenktekens

Vaak wordt een monument uitgezocht dat past bij de overledene. Veel mensen kiezen voor een monument in steen, maar ook minder traditionele materialen als hout, metaal en glas zijn mogelijk. Tegenwoordig kan er heel veel: uitbundig of ingetogen, traditioneel of modern, maar vrijwel altijd ‘eigen’ en dat geeft het graf als gedenkplek meerwaarde.

Sommige delen van Moscowa hebben een klassiek karakter of een monumentale uitstraling – en status. Dat betekent dat op die plekken de monumenten in harmonie met dat karakter, maar ook met de omgeving moeten zijn. Verder zijn er niet veel restricties.

Bij een algemeen graf gelden meer beperkingen, aangezien hier drie monumenten op één graf worden geplaatst en het graf voor tien jaar wordt uitgegeven.

Vergunning
Voor het plaatsen van een grafmonument is een vergunning nodig. Deze kunt u schriftelijk aanvragen bij Moscowa. Het is handig als u daarbij beschikt over een foto of een ontwerp van het monument dat u voor ogen hebt. Moscowa beoordeelt of het ontwerp wat betreft materiaal en maatvoering past binnen de vergunning en verzorgt vervolgens de afhandeling.

Onze medewerkers kunnen u exact vertellen wat er wel en niet kan en waar. Bovendien beschikken zij over kennis van materialen en zijn de richtlijnen hen bekend. Op Moscowa kunt u alle mogelijke materialen bekijken. Maak gerust een afspraak met een van onze medewerkers. Eventueel in combinatie met een rondleiding.

Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.30 uur. Belt u voor een afspraak met telefoonnummer: 026 - 445 63 47.