Moscowa

Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats & Crematorium Moscowa. Dit monumentale begraafpark werd in 1876 geopend, toen acht hectare groot. Door de eeuwen heen groeide het tot een park van ruim dertig hectare. Sinds 1974 is er tevens een crematorium op Moscowa.

Naast grafvelden zijn er strooivelden en columbaria (urnenmuren), maar ook urnengraven en vrijstaande urnen. Moscowa heeft een algemeen deel, een rooms-katholiek deel en een islamitisch deel.

Moscowa is zeer verbonden met Arnhem. Tal van Arnhemse notabelen en bekende predikanten, militairen, architecten of kunstenaars hebben hier hun laatste rustplaats gevonden. En omdat op Moscowa graven eeuwigdurend gekocht kunnen worden, rusten velen van hen hier al zeer lang. U hoeft overigens niet uit Arnhem of omgeving te komen om hier begraven of gecremeerd te worden.

Op deze website vindt u informatie over de historie van Moscowa, maar ook over het Moscowa van vandaag. Een begraafplaats en crematorium van deze tijd, waar nagenoeg alles mogelijk is.

Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden die Moscowa u te bieden heeft? Belt u ons dan op 026 - 445 63 47 of mail ons voor een afspraak via info@moscowa.nl. We helpen u graag.