Muziek & beeld

Bij een uitvaart speelt muziek vaak een belangrijke rol. Bepaalde stukken worden gespeeld om daarmee de overledene te herdenken of te eren. Of de favoriete muziek van de overledene zelf wordt ten gehore gebracht. Muziek roept de gewenste sfeer op en kan troostrijk zijn. ‘Alleen muziek kan over de dood praten’, een uitspraak van de Franse schrijver André Malraux, blijkt maar al te waar.

Moscowa biedt alle middelen om de muzikale momenten naar wens van de overledene of de nabestaanden in te vullen. In de aula is moderne afspeelapparatuur en er is een zeer uitgebreide muziekcollectie. U vindt ons online muziekboek hier. Er is in de aula's ook altijd ruimte en techniek om eigen instrumenten te bespelen en om te zingen.

Behalve met muziek kan de herinnering aan een dierbare ook met beeld vorm krijgen. Op Moscowa is daarvoor moderne audiovisuele apparatuur waarmee foto- en videobeelden kunnen worden geprojecteerd op een groot scherm.

Op verzoek kunnen wij een ceremonie geheel vastleggen op cd of dvd. Wilt u tijdens de plechtigheid eigen muziek of beeld (laten) afspelen, dan vragen wij u de bestanden – op cd, mp3 of mp4 – uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af te leveren. U kunt, middels een eigen laptop, ook een eigen dvd afspelen.

Om te zorgen dat het afspelen van de gewenste muziek of het tonen van beeld vlekkeloos verloopt, hebben wij een aantal richtlijnen en instructies op papier gezet. U kunt hier de aanleverinstructies downloaden.