Wandelen op Moscowa

Een wandeling over Moscowa is vanwege de uitgestrektheid van het park behalve rustgevend ook een prachtige rondleiding langs funeraire monumentencultuur. U ziet praalgraven, familiegraven en graven die uitsluitend met een kunstwerk zijn getooid, doorgaans een beeldhouwwerk. Sommige grafmonumenten zijn al meer dan een eeuw oud en vertellen hun verhaal aan belangstellenden.

Naast deze door de mens vormgegeven kant van Moscowa, is er de rijke en gevarieerde natuur. Bloemen, struiken en bomen vechten om de aandacht. De groentinten zijn een lust voor het oog, zeker wanneer ze met de seizoenen mee kleuren.

Arnhem en directe omgeving is gezegend met veel bos, prachtige parken en natuurlijk Nationaal Park de Hoge Veluwe op korte afstand. Toch mag Moscowa uniek genoemd worden, vanwege het feit dat op Moscowa de mens de natuur enerzijds haar gang liet gaan en haar anderzijds probeerde in te zetten voor het creëren van sfeer en een monumentale sfeer. Dat is gelukt, ook volgens verschillende natuurbeschermingsorganisaties en educatieve instellingen, die Moscowa meermaals aandoen voor (educatieve) wandelingen.

Op Moscowa zijn regelmatig rondleidingen. Informatie hierover kunt u opvragen bij de ingang van de begraafplaats. En Moscowa heeft een eigen wandelboek; Wandelen op Moscowa - verkrijgbaar in Theehuis Moscowa.